Фото: Офіс президента

Ситуація на фронті, кадрові перестановки та трагедія у Туреччині: звернення Зеленського

Наприкінці 348 дня війни президент Володимир Зеленський звернувся до українців. Гарант розповів про ситуацію на фронті, кадрові перестановки у низці регіонів та висловив співчуття родинам загиблих внаслідок землетрусу у Туреччині.

Ситуація на фронті

Очільник держави у понеділок, 6 лютого, провів засідання Ставки. На ньому обговорили ситуацію у Бахмуті та подальші дії ворога.

"Сьогодні провів чергове засідання Ставки. Багато питань. Ключове   дії на передовій. На Донеччині та інших напрямках. Особлива увага  — Бахмуту. Нашому захисту. Спробам окупанта оточити місто й зламати там оборону. Протидіємо.

Я дякую кожному воїну, який своєю стійкістю забезпечує протидію!

Окремо сьогодні відзначу бійців 54-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірсько-штурмової бригади. Дякую вам, воїни, за вашу хоробрість та незламність! За дуже потрібну Україні стійкість.

Розглянули сьогодні на Ставці також забезпечення наших воїнів боєприпасами. Артилерія  це один з ключових факторів. Доповідали, як завжди, Головнокомандувач, командувачі напрямків. Керівник розвідки доповів щодо актуальних планів окупанта", — розповів гарант.

Кадрові перестановки

Президент анонсував кадрові перестановки у низці регіонів України. Зокрема своїх посад можуть лишитися голови місцевих обласних військових адміністрацій.

"Посилюємо наші управлінські позиції. У низці регіонів  прикордонних особливо та прифронтових – призначаємо керівників із воєнним досвідом. Тих, хто може проявити себе найбільш ефективно в захисті від наявних зараз загроз. Про кожне таке рішення буду інформувати.

Загалом варто відзначити, що ми будемо поєднувати здобутий нашими людьми досвід захисту України  воєнний досвід  із конкретною управлінською роботою на посадах у місцевій та центральній владі",  зазначив Зеленський.

Трагедія у Туреччині

У понеділок, 6 лютого, у Туреччині відбулося декілька землетрусів. Наразі кількість жертв понад 1600, а постраждалих більше ніж 11 тис.

"Сьогодні дуже сумні новини з Туреччини й з території Сирії. Там стався потужний землетрус. Багато загиблих. Тисячі будинків зруйновані.

Мої щирі співчуття пану Президенту Туреччини Ердогану, а також тим у сирійському суспільстві, хто втратив близьких, хто втратив дім.

Україна негайно відгукнулася й запропонувала Туреччині підтримку у проведенні відповідної рятувальної операції",  розповів очільник держави.

Блекаут в Одесі

"Заслухав сьогодні доповіді щодо ситуації в Одесі, ситуації в області  те, що стосується ліквідації наслідків енергоаварії. Працюють усі служби, всі посадові особи, всі залучені.

Ремонтні роботи вже дали частину необхідного результату, є постачання генераторів та енергетичного обладнання в область і місто.

Станом на цей час у значній частині Одеського регіону є відключення. Ми робимо все, щоб дати людям електрику. Ще раз дякую кожному й кожній, хто залучений до цієї роботи",  повідомив гарант.

Допомога від Норвегії

"Сьогодні, до речі, маємо дуже вагоме рішення від Норвегії. Пʼятирічний пакет допомоги нашій державі  75 мільярдів норвезьких крон.

Це дуже-дуже вагомий внесок у нашу перемогу, яку ми готуємо. Спільну перемогу всіх, хто дійсно цінує свободу та цінує життя.

Дякую всім норвежцям та особисто пану Прем’єр-міністру!

Дякую всім нашим партнерам!" — резюмував гарант.

Нагадаємо, 3 лютого українські розвідники назвали три ймовірні напрямки нового наступу рашистів. Зокрема, розвідка вважає, що окупанти намагатимуться вдертися на території Донецької області, Луганської області та Запоріжжя.

Також міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного охоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Додамо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, великий наступ росіян розпочнеться в будь-який момент, після 15 лютого. За прогнозами західних розвідок, наступу варто чекати наступні десять днів.

Суспільство, 06.02.2023 21:51