ISW: Українські військові оточили російське угруповання в Лимані

30 ВЕРЕСНЯ 2022 09:04

Українські війська, ймовірно, практично завершили оточення російського угрупування в Лимані Донецької області та перерізали критично важливі наземні комунікації, які підтримують війська РФ у районі Дробишеве-Лиман.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 29 вересня, пише TrueUA.

За даними аналітиків з посиланням на російські джерела, ЗСУ прорвали оборону армії РФ в районі селища Ставки, за 10 км на північ від Лимана, і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім маршрутом постачання та відходу для російських частин, що утримують лінію на захід від Лимана.

Зазначається, що підрозділи загону БАРС-13 та 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії РФ, які тримають оборону в районі Дробишева та Лимана, опинилися в "надзвичайно складній" ситуації.

"Українські війська атакують Лиман із трьох напрямків і відрізали доступ Росії до найважливішої дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв'язку, що підтримує російське угруповання в самому Лимані", – йдеться у зведенні.

Крім того, українські сили продовжили контрнаступальні операції вздовж річки Оскіл на північному сході Харківської області та намагалися прорвати російську оборону біля кордону Харківської та Луганської областей.

Вказано, що взяття Лимана українськими військами неминуче без негайного підкріплення російських сил. При цьому військове керівництво РФ відправляє на фронт нещодавно мобілізований та непідготовлений особовий склад.

Нагадаємо, РФ мобілізувала майже всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини та Донеччини.

Війна, 30.09.2022 09:04