Фото: АрміяInform

Байден готовий передати Україні танки Abrams, — ЗМІ

Україна вже найближчим часом може отримати від США танки Abrams. Можливо, після цього Німеччина таки погодиться відправити Києву своїх "Леопардів".

Про це повідомляють у Sky News Arabia.

Видання з посиланням на представника Пентагону пише, що президент США Джо Байден готовий доставити Україні 10 танків Abrams для того, щоб посилити тиск на Німеччину, щоб вона своєю чергою почала поставки Leopard.

Водночас у The Wall Street Journal повідомляють, що значна кількість танків Abrams від США приїде в Україну вже цього тижня.

"Оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться надіслати меншу кількість власних танків Leopard 2, а також схвалить поставку більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами", — йдеться в повідомленні.

У Білому домі поки не прокоментували ці заяви.

Нагадаємо, раніше в німецьких ЗМІ розповіли, що канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито не хоче самостійно передавати танки Leopard Україні. Мовляв, нехай США також нададуть українським військам свої Abrams. Згодом міністр оборони Німеччини заперечив опубліковану інформацію.

Водночас в адміністрації Байдена заявили, що кожна країна повинна самостійно ухвалювати рішення про передачу Україні тієї чи іншої зброї.

Читайте також: У Путіна скаженіють через можливу поставку Україні Leopard: вже погрожують Німеччині

Війна, 24.01.2023 17:37