Фото: соцмережі

Блекаут в Одесі: скільки мешканців досі без світла

Наразі в Одесі та Одеському районі 50% жителів досі залишаються без електропостачання. Поки що одесити отримують світло лише за жорстким графіком. 

Про це повідомлялося на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Станом на 14 годину в Одеському районі діють екстрені відключення. Без електропостачання 360 тисяч абонентів, це 50% від загальної кількості абонентів районі та міста", — сказав голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Наразі в місті діють жорсткі графіки відключення світла. Абоненти отримують електропостачання за графіком 10 через 2. 

Також Марченко зазначив, що всі котельні централізованого опалення міста в роботі. Вони забезпечують 90% мешканців міста постійним теплом. Решту (10 тисяч жителів) забезпечують локальну котельні, які підпадають під графік відключень. Наразі будинків, де цілодобово відсутнє теплопостачання, немає. Об’єкти водопостачання також функціонують.

Окрім того, в Одесу вже прибуло 82 генератори, триває їх встановлення.

До того ж прем'єр-міністра повідомив, що дав завдання завезти додаткові генератори в Одеську область до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією. Крім того, на найближчому засіданні Кабміну буде опрацьоване питання виділення коштів Одеській ОВА на закупівлю запасів пального для генераторів.

Нагадаємо, 4 лютого вся Одеса та частина Одеського району залишилися без електрики через другу за добу масштабну аварію на високовольтній підстанції НЕК Укренерго. Раніше в цю підстанцію влучали рашисти.

У місті залишалися без світла майже 500 тисяч абонентів. Уряд вирішив терміново передати місту газотурбінну електростанцію та генератори.

Попередньо, відносну стабілізацію ситуації зі світлом в Одесі варто очікувати не раніше 10 лютого.

Суспільство, 06.02.2023 20:30