ДБР і ГУР допомогли двом військовим повернутися з окупації на вільну територію

30 ВЕРЕСНЯ 2022 10:12

Працівники Держбюро розслідувань спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони провели спеціальну операцію та допомогли двом українським військовим повернутися з тимчасово окупованої на підконтрольну українській владі територію.

Про це йдеться у повідомленні ДБР, пише TrueUA.

Оперативники ДБР дізнались, що двоє українських військових перебувають у тимчасово окупованому місті на Сході України. Обидва захисники отримали поранення під час бойових дій у березні 2022 року.

"Працівники Бюро знайшли для військових безпечне місце перебування, організували забезпечення військових усім необхідним для лікування та життєзабезпечення, поки бійці не одужали", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці вересня, коли українські військовослужбовці змогли самостійно пересуватись, була відпрацьована оперативна комбінація для їх евакуації: придбано автотранспорт, розроблено основний та запасні маршрути руху і відповідна легенда.

"25 вересня захисники через блок-пост перетнули лінію зіткнення та благополучно повернулися до контрольованої Україною території. Наразі військовослужбовці проходять реабілітацію. Надалі захисники планують повернутися до своїх частин аби продовжити військову службу. Всі заходи відбувались у тісній координації з ГУР Міноборони", – повідомили у ДБР.

Нагадаємо, напередодні силовики затримали агентів ФСБ, які в Одесі напередодні Дня Незалежності вивісили триколор.

Війна, 30.09.2022 10:12