ДБР затримало зрадника з команди Сальдо: як він допомагав ворогу

29 ЛИСТОПАДА 2022 13:24

Державне бюро розслідувань у тісній взаємодії з органами прокуратури затримало заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога. Йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР, пише TrueUA.

"До російського вторгнення посадовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради. Після захоплення Херсона він почав працювати на загарбників та відповідав за сферу житлово-комунального господарства. Зрадник брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством, налагоджував окупаційні системи стягнення з населення платежів за послуги ЖКГ", – зазначається у повідомленні.

Також він готував приміщення для проведення фейкового референдуму щодо статусу захоплених росіянами територій.

"Працівники ДБР затримали посадовця та повідомили йому про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 12 років", – наголосили у ДБР.

Повідомляється, що під час затримання у чоловіка виявлено конституцію РФ та інші пропагандистські матеріали. Також фігурант перевіряється на причетність до незаконного обігу зброї та вибухових речовин. 

У вівторок, 29 листопада, суд обрав затриманому запобіжний захід – тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Нагадаємо, напередодні ДБР повідомляло, що затримало у Херсоні співробітників СІЗО, які насильно утримували українських патріотів.

Війна, 29.11.2022 13:24