Листівки з нагоди Дня незалежності України заполонили тимчасово окуповані ворогом території

24 СЕРПНЯ 2022 17:08

Україна суверенна, єдина та неподільна держава, яка цього року відзначає 31 рік з того моменту, як зняла з себе кайдани залежності від Радянського Союзу і стала вільною державою. На жаль, в росії залишилася нечисть під керування злобного карлика, яка марить відновити радянщину і підкорити незалежний український народ.

Саме тому 24 лютого країна-агресор підступно напала на Україну та розпочала так звану "спеціальну операцію". Оркостан планував за три дні захопити Київ, але все, на що спромоглися загарбники – це отримати гідну відповідь по "зубах" і в пакетах вернутися туди, звідки вилізли. Ще деякі, звичайно, втекли сподіваючись, що за звірства для них не буде кари, але марно надіються – кожен солдат-злочинець росії та їх керовники відповідатимуть за скоєне, і території, які на сьогодні тимчасово окуповані, будуть звільнені. І День незалежності України для кожного з нас матиме нове значення.

Українські воїни крок за кроком відвоюють кожен клаптик землі, лише треба трохи почекати. Президент Володимир Зеленський закликав українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) та Криму, не погоджуватися з окупацією і святкувати День Незалежності України.

"Людям на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму складно. І це дуже небезпечно, але вони повинні не погоджуватися з тим, що там відбувається, як їх окупували тощо. Не погоджуватися. Так, День незалежності – так, святкувати. Я розумію, може, тихенько, не вивішуючи завжди прапор на балконі, тому що прийдуть і можуть вбити. Не треба. Бережіть своє життя. Але дітям треба говорити, хто вони", – заявив Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дім".

Варто наголосити, що вітальні листівки з нагоди свята також отримали жителі на тимчасово окупованих територіях. І вони не лише для наших співгромадян, але і для окупантів, щоб пам’ятали, куди прийшли та що з ними буде.

Кольський район, Мурманська область, РФ

Форос, АР Крим

Нікіта, АР Крим

Генічеськ Запорізька область

Зеленівка, Запорізька область

Кольський район, Мурманська область, РФ

Ми боротимемося за кожну людину й обов'язково помстимося тим, хто забрав життя наших співвітчизників. Українці показали, що не здадуться, а поки ворог готується подоводити "псевдо референдуми", показує "процвітання" потрощеного ним Маріуполя, влаштовує концерти на розбитій "Азовсталі" та танці на кістках загиблих українських героїв – наш народ знає і робить своє: йде до перемоги, яка вже не за горами.

Як Україна йшла до своєї незалежності

Після розпаду Радянського Союзу республіки, що були в його складі, почали проголошувати свою незалежність. Така доля торкнулася й України, тому 16 липня 1990 року Верховна Рада РРФСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Цього ж дня парламент ухвалив рішення, що День Незалежності України відзначатиметься 16 липня.

17 березня 1991 року було проведено референдум і республіканське опитування на тему того, чи згодні громадяни країни, щоб Україна була у складі Союзу Суверенних Республік на підставі Декларації про державний суверенітет України. Позитивно відповіли 80% опитаних, тому 16 липня з'явився в переліку святкових днів в результаті відповідних змін до Кодексу законів про працю УРСР.

Через місяць після цього стався "Серпневий путч" – подія, який відомий жителям нашої країни, як спроба позбавити влади Михайла Горбачова і повернути колишній державний лад. Внаслідок цих подій 24 серпня 1991 року був прийнятий "Акт проголошення незалежності України". Влада порахувала цю дію необхідною на тлі державного перевороту в СРСР. 

1 грудня 1991 року відбувся референдум, де українці підтримали проголошення незалежності. А 20 лютого 1992 року Верховна Рада перенесла святкування Дня Незалежності з 16 липня на 24 серпня.

День Незалежності в умовах війни

Тепер з року в рік ця дата для нас особлива. До повномасштабного вторгнення українці відзначали це свято з розмахом, особливо, в столиці – президент влаштовував святковий прийом, на головній площі проводились концерти, фестивалі та акції. Люди одягалися у вишиванки, виносили державні прапори, співали пісні й прославляли Батьківщину. Така ж традиція зберігалася і в інших містах України. Крім того, в церквах і храмах читали молебні за здоров'я і безпеку країни.

Цього року у святкування внесені корективи. Через війну в країні скасовані вихідні й гучні гуляння. До того ж заборонені салюти. У багатьох містах готуються до скромних святкувань. У столиці до Дня Незалежності створили понад 10 квіткових інсталяцій, які присвячені Україні та бійцям Збройних Сил України.

Зазначимо, що 24 серпня – не лише День Незалежності, а й понад шість місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії. За цей час ворог зруйнував багато наших міст, забрав життя тисячі українців та йому не вдалося роз'єднати нас. Ми стали сильніші, ми ще більше цінуємо те, що маємо, та знаємо: все відбудуємо і повернемо усі території. 

Незламна Україна героїчно протистоїть "другій армії світу". Український народ докладає усіх необхідних зусиль для свого захисту та відстоювання свободи. Ми платимо найвищу ціну за це, адже багато життів воїнів і народу України покладено за майбутнє неньки. Вічна пам'ять усім полеглим Героям!

Фото, 24.08.2022 17:08