Ліванська армія розпочала операцію проти ІД на кордоні з Сирією

19 СЕРПНЯ 2017 13:49

Армія Лівану розпочала наступ на підконтрольні загонам терористичного угруповання «Ісламська держава» райони поблизу кордону із Сирією та обстрілює Баальбек - місто на кордоні з Сирією, підконтрольне «ІД». Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

«Підрозділи збройних сил Лівану розпочали наступальну операцію проти загонів терористичного угруповання «Ісламська держава», які контролюють кілька прикордонних районів країни на кордоні з Сирією. Про початок наступальної операції проти ісламістів повідомили зранку суботи, 19 серпня, як керівництво збройних сил Лівану, так і місцеві ЗМІ», –, передає інформагенція dpa.

За наявними даними, ліванські військові провели артилерійський обстріл позицій ісламістів. Сам наступ ведеться на райони поблизу міст Баальбек та Ель-Каа, розташованих поблизу кордону з Сирією. Повідомляється, що в руках екстремістів і досі перебувають дев'ять полонених ліванських військовослужбовців, котрі потрапили в полон під час боїв 2014 року.

Іще на початку серпня цього року понад 1100 бойовиків сирійського угруповання «Джебхат Фатах аш-Шам», котре пов'язують із терористичною організацією «Аль-Каїда», залишили територію Лівану й направилися до сусідньої Сирії. Це відбулося за домовленістю з ліванським шиїтським угрупованням «Хезболла», що підтримує сирійського правителя Башара Асада, після серії боїв між двома угрупованнями.

 

Події, 19.08.2017 13:49