На яких напрямках на Донбасі наступають окупанти: зведення Генштабу

15 СЕРПНЯ 2022 08:20

На Краматорському напрямку окупанти намагаються проводити наступальні дії. Активно залучають штурмову та армійську авіацію. Зафіксовано обстріли неподалік Білогорівки, Григорівки, Стародубівки, Веселого, Федорівки та Сіверська.

Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні, пише TrueUA.

На Бахмутському напрямку армія РФ активізувала розвідку переднього краю української оборони, здійснювала обстріли з артилерії та танків біля Торецька, Бахмутського, Білогорівки, Курдюмівки, Василівки, Зайцевого та Залізного. Завдала авіаційних ударів у районі населеного пункту Соледар. Вела наступальні бої у напрямах Соледара та Кодеми, успіху не мала, відійшла.

 

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Срібного, Красногорівки, Опитного, Первомайського, Новобахмутівки та Мар'їнки, а також авіаудар біля Красногорівки.

З метою покращення тактичного положення окупанти вели наступальні бої у напрямку Пісків та Первомайського, успіху не мали, відійшли.

 

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ вели вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новоданилівка, Терновате, Бурлацьке, Чарівне, Зелене Поле, Мала Токмачка, Полтавка, Новоандріївка та Привільне.

Вели повітряну розвідку БПЛА біля Степногірська, Щербаків, Степного та Гуляйполя.

У напрямку населеного пункту Времівка українські військові знешкодили розвідку окупантів. Загарбники вели наступальні бої у напрямку Павлівки, успіху не мали та відійшли.

Нагадаємо, раніше стало відомо, хто віддає накази рашистам обстрілювати українські міста.

Війна, 15.08.2022 08:20