Фото: ООН

Перспективи миру зменшуються: Генсек ООН оцінив ситуацію в Україні

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що шанси на мир між Україною та Росією з кожним днем все менше і менше. А от ймовірність нової ескалації тільки збільшується.

Про це повідомляється на сайті Генасамблеї ООН.

"Перспективи миру продовжують зменшуватися. Шанси на подальшу ескалацію і кровопролиття продовжують зростати. Я боюся, що світ не йде уві сні до ширшої війни. Я боюся, що він робить це з широко розплющеними очима", — заявив Гутерреш.

Гутерреш також наголосив, що якби кожна країна виконувала свої зобов'язання згідно зі статутом ООН, то мир був би гарантований.

Нагадаємо, 3 лютого українські розвідники назвали три ймовірні напрямки нового наступу рашистів. Зокрема, розвідка вважає, що окупанти намагатимуться вдертися на території Донецької області, Луганської області та Запоріжжя.

Також міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного охоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Додамо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, великий наступ росіян розпочнеться в будь-який момент, після 15 лютого. За прогнозами західних розвідок, наступу варто чекати наступні десять днів.

Війна, 06.02.2023 20:06