Фото: Вікіпедія

Польща запросила у Німеччини дозвіл на передачу Leopard 2 Україні

Польща надіслала Німеччині офіційний запит на дозвіл передати танки Leopard 2 Україні. Варшава також закликала Берлін приєднатися до коаліції країн, які підтримають Україну цими танками

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Німці вже отримали наше прохання про згоду на передачу танків Leopard 2 Україні. Я також закликаю німецьку сторону приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками Leopard 2. Це наша спільна справа, адже йдеться про безпеку всієї Європи", — написав Блащак.

Нагадаємо, під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Міністерство оборони Німеччини поки що анонсувало пакет військової допомоги Україні на 1 млрд євро. В першу чергу, це засоби протиповітряної оборони.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що обговорення щодо поставки танків Leopard вже на фінальній стадії. Також спікер Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що найближчим часом з Німеччини можуть надійти новини про передавання танків Leopard Україні.

До того ж Столтенберг анонсував хороші новини щодо Leopard для України.

Читайте також: Leopard 2. Чим особливі танки, про які не домовились передати Україні на "Рамштайні-8"

Світ, 24.01.2023 12:25