Помер Девід Стерн

02 СІЧНЯ 2020 10:33

Людина, яка змінила американський баскетбол і зробив його по-справжньому глобальним брендом, колишній комісіонер НБА Девід Стерн помер у віці 77 років в перший день Нового року через наслідки інсульту, який він переніс 12 грудня.

Нинішній комісіонер НБА Адам Сілвер висловив співчуття родині Стерна і заявив, що той був одним з найбільших спортивних функціонерів в історії, повідомляє Euro News.

«Я спостерігав за роботою Стерна протягом 22 років, він був моїм наставником і одним з найближчих друзів, - сказав Сілвер. - Як і будь-яка легенда НБА, Девід мав дивовижними талантами, в його випадку це були організованість, увага до деталей і старанна робота . За час його роботи НБА домоглася істотного прогресу, до його заслуг можна віднести встановлення міцних партнерських відносин з представниками ЗМІ та спонсорами, впровадження сучасних технологій і програм соціальної відповідальності, які дозволили мільярдам людей статтю частиною гри. Завдяки Девіду НБА стала по-справжньому глобальним брендом, що робить Стерна не тільки одним з найбільших спортивних функціонерів в історії, а й одним з найвпливовіших бізнесменів його покоління».

Стерн перебував на посаді комісіонера НБА 30 років - з 84 по 14 роки і був причетний до важливих етапів її становлення до цього, зокрема брав участь у процесі об'єднання з лігою ABA.

Вже при ньому з'явилася драфт-лотерея, був введений дрес-код для баскетболістів, велася активна боротьба з наркоманією серед гравців.

У 2014 році Девід Стерн був введений в баскетбольний зал слави.

Спорт, 02.01.2020 10:33