Фото: скріншот

Пропагандистці Медведчука Панченко повідомили про підозру

Ведуча підсанкційних телеканалів Діана Панченко отримала підозру від СБУ. Раніше пропагандистка відкрито виправдовувала війну РФ проти України.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Правоохоронці розповіли, що мають вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко.

"Раніше вона працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви. Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька", — зазначили в СБУ.

За даними Служби безпеки, у Донецьку Панченко продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора.

Зокрема у своїх «проектах» ведуча підтримує захоплення частини східних регіонів України.

Окрім цього, Панченко створила так званий "документальний фільм", в якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя.

Наразі щодо пропагандистки триває розслідування в межах ч. 3 ст. 436-2 ККУ — виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України. Ведучій загрожує від п'яти до восьми років арешту.

Нагадаємо, у понеділок, 23 січня, Вищий антикорупційний суд конфіскував українські активи російського мільярдера. Йдеться про екс-главу інвестиційного підрозділу державної компанії "Ростех" Михайла Шелкова.

Суспільство, 24.01.2023 14:56