Рашисти намагаються захопити Лисичанск: це останнє неокуповане місто

26 ЧЕРВНЯ 2022 13:52

Російські війська зосередили сили на захопленні Лисичанська. Це станом на зараз останнє неокуповане місто в Луганській області.

Про це пише TrueUA із посиланням на повідомлення голови Луганської області Сергія Гайдая.

"Після захоплення Сєвєродонецька ворожа армія зосередила усі сили на захопленні останньої фортеці Луганщини – Лисичанська", – пише Гайдай.

За його словами, по місту РФ завдає авіаудари, а також у районі Білої Гори.

"Руйнувань багато – Лисичанськ вже майже не впізнати. На землі лежить телевізійна вежа, серйозно пошкоджено автомобільний міст, є потрапляння снарядів в будинки, будівлю СБУ тощо. На території багатопрофільної лікарні знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Він отримав чисельні мінно-вибухові травми", – інформує Гайдай.

Він розповів, що після відведення підрозділів наших військ ворог закріпився в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському.

"Наостанок росіяни здійснили обстріл "Азоту" та полігону ДСНС в Сєвєродонецьку, відкрили вогонь по селищах Павлоград та Синецький, перевірили на міцність вже зруйновані та обстріляні мости на Лисичанськ", – додає Гайдай.

Також зазнали руйнувань від російської навали Вовчоярівка, Лоскутівка, Верхньокам’янка і Золотарівка.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що українським військовим довелося залишити Сєвєродонецьк. Це місто тепер окуповане.

Події, 26.06.2022 13:52