РФ мобілізувала майже всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини та Донеччини

29 ВЕРЕСНЯ 2022 20:46

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей російські окупанти мобілізували майже все чоловіче населення. Така ж доля чекає чоловіків і на окупованих Херсонщині та Запоріжжі.

Про це в інтерв'ю британському виданню "The Guardian" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, пише TrueUA.

Він висловив переконання, що після проголошення анексії окупованих територій Херсонської і Запорізької областей Росія оголосить там мобілізацію.

"Ми бачимо, що на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей майже все чоловіче населення мобілізоване. За нашою оцінкою, після анексії Росією окупованих територій Херсонської та Запорізької областей там теж оголосять мобілізацію", – заявив Вадим Скібіцький.

За його словами, завдання України полягає в тому, щоб завдати найбільших втрат Росії на полі бою, що разом із санкціями та політичною ізоляцією матиме вплив на російську економіку та суспільство.

Також представник воєнної розвідки України назвав загрозу застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України "дуже високою".

"Удари, ймовірно, будуть націлені на місця вздовж лінії фронту, де дислокується велика кількість особового складу та техніки, а також по важливих командних центрах і критичній інфраструктурі. Щоб їх зупинити, нам потрібні не лише зенітні, а й протиракетні системи", – зазначив представник ГУР МО.

Війна, 29.09.2022 20:46