Фото: Суспільне Дніпро

Росіяни запропонували владі Дніпра обміняти демонтовані пам'ятники на дрова: у місті відповіли

Міський голова Дніпра Борис Філатов отримав лист від Адміністрації російського міста Кремьонки Калузької області. Росіяни звернулися з пропозицією обміняти демонтовані пам’ятники у Дніпрі на дрова для громадян України.

Про це повідомив опублікував секретар міського голови Олександр Санжара.

Зокрема, жителів Кремьонки цікавив пам’ятник російському науковцю Михайлу Ломоносову, а також поету Олександру Пушкіну.

У міській раді Дніпра відповіли на пропозицію росіян. Зокрема, написали, що адміністрація Кремьонок "трохи застрягла в минулому, бо назви міста Дніпропетровська не існує вже як років вісім". Тому до очільника російського міста будуть звертатися як до голови робітничого селища, яким місто Кремьонки було раніше.

"Лист надійшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що до вашого робітничого селища дотягнули інтернет... А нормальні дороги, судячи з фото вашого села, до вас ще не дотягнули", — йдеться у відповіді.

Окрім цього, у міськраді Дніпра зазначили, що демонтовані пам’ятники вже передали на збереження до ухвалення рішення щодо їхнього статусу як культурної спадщини. Проте влада Дніпра готова обговорювати питання обміну пам’ятника російському письменнику Максиму Горькому.

"З урахуванням того, що цей пам’ятник дорогий серцю кожного жителя міста й отримав у народі назву "Горький на унітазі", ми готові розпочати переговори за курсу не менш як 1/1000, тобто однієї тисячі кілограмів дров за кожен кілограм статуї Горького. Унітаз же можна розраховувати за курсом не менш як 1/1500, оскільки ми з вами разом розуміємо, яку цінність мають унітази для кожного росіянина", — зазначили в міськраді. 

Нагадаємо, 30 січня російські загарбники вдарили з важкої артилерії по Нікопольському району Дніпропетровської області. Під обстріл потрапили одразу дві громади.

Події, 04.02.2023 18:57