Фото: СБУ

СБУ викрила посадовців Міноборони, які розкрадали держкошти під час будівництва казарм

Служба безпеки України ліквідувала банду посадовців Міноборони, які розкрадали бюджетні гроші. Чиновники привласнювали кошти, виділені на розвиток військової інфраструктури ЗСУ.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними правоохоронців, до злочину причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом вказаної установи.

Зазначені посадовці нібито є організаторами "схеми" розкрадання понад 5 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще у 2017 році.

У СБУ зазначили, що для реалізації оборудки керівник управління уклав декілька договорів з комерційною структурою на виконання ремонтно-будівельних робіт. У документах зазначалося, що підрядник мав зробити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових спорудах.

Однак, зазначені роботи виконали не повністю, а перераховані бюджетні гроші посадовці "вивели в тінь". Натомість казарми залишились непридатними для проживання військовослужбовців.

СБУ вже провела обшуки в приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’ятьох фігурантів у Києві та Вінниці. Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію з доказами злочину.

Працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру за зловживання владою або службовим становищем.

Розслідування триває.

Нагадаємо, 2 лютого в Одеській області Нацполіція ліквідувала масштабну схему розкрадання державних коштів. Чиновники Одеської військової адміністрації привласнювали собі гроші, виділені на закупівлю товарів гуманітарного та військового призначення.

Політика, 03.02.2023 22:23