Фото: іранські ЗМІ

США запровадили санкції проти керівництва фірми, яка виготовляє іранські безпілотники

У Міністерстві фінансів США запровадили санкції проти восьми високопосадовців іранського виробника безпілотників. Таке рішення ухвалили у відповідь на постачання Тегераном безпілотників Росії для війни проти України.

Про це пише CNN.

Додаткові обмеження застосували проти Ради директорів компанії Paravar Pars.

Зазначимо, що ця фірма вже перебувала під санкціями в США і Європейському Союзі за виробництво безпілотників для аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

"Іранські підприємства продовжують виробляти БПЛА для КВІР та збройних сил Ірану. У ширшому сенсі, Іран постачає БПЛА для бойових операцій Росії з метою завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури в Україні", — йдеться у заяві заступника міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Брайана Нельсона.

У ЗМІ пишуть, що відомство також ідентифікувало два іранських судна — IRIS MAKRAN та IRIS DENA (DENA).

IRIS MAKRAN — "нафтовий танкер, який був переобладнаний для військово-морських операцій", але все ще має можливість запускати безпілотні літальні апарати (БпЛА). За даними Мінфіну, наразі "здійснює міжнародний рейс".

IRIS DENA (DENA) — військовий фрегат, який супроводжує танкер.

Нагадаємо, Євросоюз озвучив терміни ухвалення десятого пакета санкцій проти РФ. Очікується, що нові обмеження ухвалять до 24 лютого. Обсяг санкцій складатиме близько 10 млрд євро.

Світ, 03.02.2023 22:05