Такого ще не було: НАЗК виключило зі списку кандидатів на санкції посадовця з РФ

04 ЛИПНЯ 2022 22:19

НАЗК вперше виключило зі списку кандидатів на санкції колишнього посадовця з РФ, що звільнився та визнав війну в Україні, засудивши дії Кремля.

Про це пише TrueUA із посиланням на повідомлення НАЗК.

"НАЗК уперше виключило особу зі списку кандидатів на санкції. Особа звернулась до НАЗК з проханням бути виключеною зі списку. Через війну ця особа засудила путінський режим та звільнилася з посади члена правління однієї з найбільших державних компаній РФ", – йдеться в повідомленні.

Зараз у списку 16 тисяч кандидатів.

Ім'я виключеного зі списку кандидатів на санкції колишнього члена правління російської компанії не називається. Відомо лише, що компанія, в якій він працював, входить до ТОП-10 найбільших за виторгом у сфері енергетики. Вона сплачує величезні суми податків у російський бюджет, чим фактично фінансує тероризм.

За даними НАЗК, частина визначених кандидатів уже опинилась під міжнародними санкціями. Серед них низка керівників державної компанії "Ростех":

  • член правління та заступник гендиректора Ігор Зав’ялов;
  • заступник гендиректора Максим Виборних;
  • директор із внутрішнього аудиту Наталія Смирнова.

Усі вони вже потрапили до санкцій США.

"Якби вони заздалегідь звільнилися зі своїх посад, вони мали б шанс уникнути санкцій та арешту активів", – наголосили в НАЗК.

Політика, 04.07.2022 22:19