Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією

30 ЧЕРВНЯ 2022 17:02

У відповідь на визнання Сирією т.зв. "незалежності" "ЛДНР" Україна розриває з нею дипломатичні відносини, запроваджує торговельне ембарго та економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

Про це інформує TrueUA із посиланням на прес-службу МЗС.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення Сирійської Арабської Республіки визнати т.зв. "незалежність" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях... У відповідь на цей недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. Українська сторона також розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладення інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб", – йдеться у повідомленні.

В українському відомстві вважають, що Сирія намагається надати псевдосуб’єктності цим квазіформуванням на замовлення своїх кураторів в Кремлі. 

Україна розглядає це рішення як недружній акт, посягання на суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що 29 червня сирійське державне агентство SANA з посиланням на офіційне джерело в МЗС країни повідомило, що Сирія вирішила визнати "незалежність" контрольованих Москвою псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР" на українських територіях.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не матиме жодних відносин із Сирією після визнання нею контрольованих Росією псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі.

Політика, 30.06.2022 17:02