В Україні хочуть створити комісію з вивчення діяльності медіа перед російським вторгненням

22 ЧЕРВНЯ 2022 08:33
Конфедерація журналістських організацій України прагне створити комісію для вивчення позиції різних інформаційних організацій напередодні та під час повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на Держкомтелерадіо на сторінці у Facebook.

"КЖОУ вважає за доцільне створення комісії з вивчення позиції й ролі преси, телебачення і радіо, інтернет-видань, громадських та інших організацій інформаційної сфери напередодні та під час вторгнення Росії в Україну також і на рівні українських державних органів – РНБО, Комітету Верховної Ради зі свободи слова, Держтелерадіо України, інших дотичних структур", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що необхідність такої комісії полягає в тому, що пропаганда як наслідок діяльності ЗМІ призвела до скоєння жорстоких злочинів в Україні.

Також ініціатори переконані, що розслідування сприятиме реформуванню інформаційного простору країни.

Вони нагадали, що свого часу подібна комісія була створена після серпневих подій 1991 року і дала змогу значно реформувати національний інформаційний простір, усунувши з нього найодіозніших апологетів імперського світу, який перерядився нині в шати вже "російського".

"Лише назвавши речі своїми іменами, давши належну оцінку ворожій діяльності, яка вже призвела до загибелі десятків тисяч українців, руйнувань і трагедій, покаравши винних за це, ми можемо сподіватися на перемогу у боротьбі з хижим і підступним ворогом!" – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що в Україні можуть розширити перелік заборонених тем під час війни.

Суспільство, 22.06.2022 08:33