Фото: Національне агентство запобігання корупції

Досі працює у РФ: НАЗК внесло Procter&Gamble у список міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську корпорацію Procter&Gamble (P&G) у список міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжила працювати на ринку РФ попри надані обіцянки. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"На жаль, через низький моральний поріг сотні іноземних компаній залишаються працювати на російському ринку, тим самим фінансуючи армію та воєнно-промисловий комплекс держави-агресора", — сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

Він відзначив, що підставою стала інформація, що була підготована Радою економічної безпеки України. Згідно з наданими даними, Procter&Gamble продовжує працювати у РФ та сплачує податки держбюджет і сприяє мобілізаційним заходам.

Зокрема, на території РФ продовжують працювати комбінат побутової хімії, що є найбільшим у світі виробником мийних засобів для P&G, та завод з виготовлення лез та станків для гоління Gillette.

У березні 2022 року P&G заявляла про скорочення асортименту на російському ринку та пообіцяла залишити у ньому лише товари для здоров’я та гігієни. А у серпні з’явилася інформація, що компанія більше не вкладає кошти в розвиток бізнесу на території РФ.     

Компанії належать такі дочірні підприємства та бренди, як Gillette, Fairy, Tide, Ariel, Lenor, Mr. Proper, Pampers, Always, Head & Shoulders, Pantene, Old Spice, Hugo Boss, Max Factor та інші.

Новіков  нагадав, що у РФ залишаються працювати міжнародні компанії: OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle.

Вся інформація про їхню діяльність передається міжнародній фінансовій біржі London Stock Exchange Group.

Нагадаємо, 29 січня президент Володимир Зеленський ввів санкції проти 180  компанії з РФ та Білорусі. Серед них, "Уралкалій", "Білоруськалій", НВО "Азот", "ВТБ Лізинг".

 

Економіка, 03.02.2023 17:34