Фото: соцмережі

"Ворог збирає інформацію": Росія активізувала розвідку на півдні

Російська армія активізувала розвідку у південному регіоні. Зокрема, рашисти все частіше запускають розвідувальні БпЛА з акваторії Чорного моря.

Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ворог максимально збирає інформацію, активізував безпілотні розвідувальні апарати, які ми досить результативно збиваємо, але бачимо їх все більше і більше з'являється, зокрема, з акваторії Чорного моря вздовж узбережжя, на Миколаїв спрямовані і на Одесу", — повідомила Гуменюк.

До того ж, за її словами, сьогодні у Чорному морі шторм, тому корабельне угруповання ворога хоч і складається з дев'яти кораблів, але жодного ракетоносія на службі немає. Але це не означає, що ворог не може завдати ракетного удару.

"Хоча це не свідчить в абсолюті про те, що вони не збираються атакувати. Пам’ятаємо, щоб вийти на бойові позиції, їм необхідно 1,5-2 години. Системи ППО, які є основним щитом у випадку масованого ракетного удару, знаходяться на цілодобовому чергуванні. Те, що ми відстежуємо поведінку ворога щодо наявності ракетоносіїв на службі і їх злагодженості з авіацією ворога  все це дає нам можливість упередити, провести додаткову розвідку і роботу з роз’яснення, що готується або не готується ракетний удар", — повідомила Гуменюк.

Гуменюк також зазначила, що рашисти можуть економити ракети типу "Калібр", тому що запаси цих ракет закінчуються.

"Також це може бути показником того, що самі пускові установки мають потребу в збереженні сил та ресурсів, тому що використовуються занадто часто ворогом. Тому ми говоримо про те, що під час масованого ракетного удару може бути застосовано з десяток ракет типу "Калібр", а це удар високоточний, призначений по конкретних об’єктах",  сказала Гуменюк.

Нагадаємо, 4 лютого українські військовослужбовці на Донбасі військові знищили три БпЛА ворога. Блискавичну роботу продемонстрували десантники у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ.

Також протягом доби ЗСУ ліквідували 720 рашистів та знищили три системи ППО.

Додамо, 3 лютого повідомлялося, що Росія не налаштована на серйозні переговори щодо закінчення війни в Україні. За словами директора ЦРУ США Вільяма Бернса, наступні шість місяців війни будуть критичними.

Війна, 04.02.2023 14:56