Вступна кампанія 2022: відсьогодні можна підтвердити реєстрацію на участь у мультипредметному тесті

20 ТРАВНЯ 2022 15:15

У п'ятницю, 20 травня, розпочався перший етап підтвердження реєстрації на участь у національному мультипредметному тесті (НМТ). Триватиме підтвердження участі до 7 червня (включно).

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає TrueUA.

Для підтвердження  учасникам тесту необхідно буде заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці "Підтвердження участі в НМТ".

Необхідно зробити такі кроки:

  • вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України, потім населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період основної сесії тестування (18 липня – 4 серпня 2022 року);
  • зазначити своє прізвище та ім’я;
  • обчислити й правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку "Взяти участь у НМТ".

Після цих дій на сторінці з’явиться інформаційне повідомлення, в якому буде зазначено, що учасник успішно пройшов перший етап підтвердження участі в НМТ, а також буде інформація про обов’язковість другого етапу.

Підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) здійснюватиметься з 20 травня до 7 червня та з 21 червня до 7 липня 2022 року.

Випускники, які з 20 травня до 7 червня 2022 року не зможуть підтвердити своєї участі у тестуванні, не будуть допущені до участі в основній сесії.

Натомість на другому етапі учасник має остаточно визначитися з вибором міста та країни. Для цього з 21 червня до 7 липня 2022 року на інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно вказати назву населеного пункту, у якому йому буде зручно пройти тестування.

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в національному мультипредметному тесті з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із розділу "Місце проведення" запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце складання НМТ.

Які особливості мультипредметного тесту

У межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту в комп’ютерному форматі. Цей іспит проводитиметься очно в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах. Це аудиторії шкіл і університетів, де будуть створені комп’ютерні класи та працюватимуть інструктори.

У Міносвіти планують проведення трьох сесій НМТ: основної і додаткової в липні, а також спеціальної – у вересні.

Випробування міститиме три блоки завдань:

  • з української мови;
  • з математики;
  • з історії України.

Загальна кількість завдань національного мультипредметного тесту – 60, на виконання яких буде відведено 90 хвилин. Завдання буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО.

Суспільство, 20.05.2022 15:15