Як самостійно розрахувати розмір субсидії: пояснення Мінсоцполітики

16 СЕРПНЯ 2022 21:04

У Мінсоцполітики розповіли, як українці можуть самотужки розрахувати субсидію та які фактори потрібно врахувати. Для цього потрібно знати доходи сім'ї.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Як зазначається у повідомленні, розмір субсидії розраховується, як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов'язкового платежу.

Отож, якщо громадянин знає дохід сім'ї, а також членів сім’ї й осіб зі складу домогосподарства, то він зможе самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу і орієнтовний розмір субсидії.

"Постановою КМУ від 06.08.2014 409 установлено соціальну норму житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з постановою КМУ від 27.07.1998 1156, розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу", — зазначили у Мінсоцполітики.

Окрім того, важливо знати, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони. Ознайомитися детальніше із нормативами споживання житлово-комунальних послуг, які враховуються при розрахунку субсидії, можна за цим посиланням.

Економіка, 16.08.2022 21:04