Фото: Офіс президента

Європарламент готується до можливого візиту Зеленського, — AP

Європейський парламент у понеділок, 6 лютого, почав підготовку до можливого прийому Президента України Володимира Зеленського. Хоча офіційного підтвердження візиту наразі немає.

Про це повідомляє The Associated Press.

За данини джерел видання, Європарламент готується до прийому Зеленського, якщо ситуація з безпекою дозволить йому взяти участь у засіданні органу в четвер, 9 лютого.

"Коли він приїде, ми будемо готові", — сказав один із співрозмовників, наголосивши, що з міркувань безпеки будь-яке рішення може бути ухвалене в останній момент.

Зазначимо, у четвер, 9 лютого, 27 лідерів ЄС зберуться в Брюсселі на саміт, де заплановані теми для обговорення — Україна, міграція та реакція блоку на закон про зниження інфляції в США. 

Нагадаємо, 3 лютого у Києві пройшов саміт Україна-ЄС. Лідери Євросоюзу говорили з українською владою про майбутній вступ України до ЄС, санкції проти РФ та допомогу ЗСУ з далекобійними ракетами. У межах саміту президент Володимир Зеленський та його команда провели перемовини з лідерами ЄС, зокрема з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Політика, 06.02.2023 22:16