Зеленський розповів про нові звільнені території

02 ЖОВТНЯ 2022 23:59

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до українців. Він звернув увагу на кількість звільнених від російських окупантів територій.

Звернення Володимир Зеленський опублікував у своєму Telegram-каналі, пише TrueUA.

Зеленський зазначив, що ЗСУ звільнили з-під окупації населені пункти Архангельське та Миролюбівка Херсонської області.

звільнені території

Головне зі звернення президента

  • У Туреччині в присутності першої леді Олени Зеленської було спущено на воду перший корвет для нашої держави з тих, що мають бути побудовані турецькою стороною. Корвет "Гетьман Іван Мазепа". Його будівництво почалось іще у 2021 році й у визначений час буде завершено.

  • ️Голова Офісу Президента Андрій Єрмак разом з українською делегацією відвідав потужності компанії "Байкар". Ця зустріч цілком практична. Триває підготовка до створення в Україні навчального центру і заводу компанії "Байкар", а також спільного виробництва авіадвигунів.

  • ️Відбулась також зустріч перших леді України і Туреччини.

  • ️Олена Зеленська та наша делегація зустрілись зі Вселенським патріархом Варфоломієм. Погляд патріарха Варфоломія на війну, розвʼязану росією, та його позиція щодо підтримки нашої держави — добре відомі. І сьогодні ще раз прозвучали — дуже потужно.

  • ️Відбулись переговори керівника Офісу з радниками президента США і президента Туреччини — Джейком Салліваном та Ібрагімом Калином. Дуже предметні переговори — для посилення нашої безпеки.

  • ️Зеленський провів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. Детально обговорили ситуацію на передовій й успіхи ЗСУ на фронті. Президент Макрон підтримав Україну, засудив російські псевдореферендуми та спробу анексії нашої території. Обговорили посилення санкцій проти росії. Також обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції і викрадення російськими окупантами генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова.

  • ️Також сталася потужна спільна заява від лідерів девʼятьох держав НАТО: Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Румунії та Словаччини. Вони засудили російські ескалаційні кроки і, що дуже важливо, підтримали наше прагнення стати повноправним членом НАТО

  • Цього тижня у звітах найбільшу частину займає перелік звільнених від ворога населених пунктів в рамках нашої оборонної операції. Найбільш медійною зараз стала історія звільнення Лимана Донецької області. Але успіхи наших воїнів не обмежуються тільки Лиманом.

  • Нещодавно хтось десь проводив псевдореферендуми, а коли повертається український прапор — про російський фарс з якимись там папірцями і якимись там анексіями ніхто й не згадує. Окрім, звичайно, правоохоронних органів України. Бо кожен, хто причетний до будь-яких елементів агресії проти нашої держави, буде за це відповідати.

  • Зеленський подякував усім, хто наближає ці моменти перемог, хто повертає український прапор на його законні місця на українській землі — від генералів до рядових, від професійних військових, розвідників та спецслужбовців, до волонтерів і кожного, хто допомагає обороняти нашу державу.

​Нагадаємо, раніше у ЗСУ повідомили, чи може Путін повторно направити своїх вояк на Київ.

Війна, 02.10.2022 23:59