Зеленський сказав, скількох українців депортувала Росія

06 ЖОВТНЯ 2022 10:39

Росія депортувала з окупованих українських територій понад 1 млн 600 тисяч громадян України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час звернення до Організації американських держав, пише TrueUA.

"Ми не сумніваємося, що переможемо у цій війні і зможемо захистити незалежність України. Щоденні перемоги на фронті й десятки звільнених міст і сіл України доводять це", – сказав президент.

Він наголосив, що наразі питання для України є лише одне: скільки ще українських громадян Росія встигне вбити, перш ніж визнає поразку.

"Скільки ще Росія встигне вкрасти з України зерна, ресурсів, промислових підприємств, які окупанти просто розбирають і вивозять у Росію, а також людей. Вони крадуть людей. Вже понад мільйон шістсот тисяч українців депортовані в Росію. Вони розпорошені по території цієї держави. Розкидані по віддалених регіонах Росії. У багатьох з них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де над ними знущалися й залякували", – наголосив Зеленський.

Глава держави сказав, що робиться усе заради звільнення української землі, щоб якнайшвидше врятувати усіх українців від вторгнення РФ.

"Ми робимо все, щоб поставити крапку у довгому переліку українських жертв, який створює Росія. І саме тому я звертаюся до вас. Нам потрібна ваша підтримка, щоб прискорити настання миру для нашого народу", – заявив президент.

Війна, 06.10.2022 10:39