Фото: соцмережі

Землетруси у Туреччині: МЗС отримало 24 звернення про відсутність зв’язку з українцями

Міністерство закордонних справ України отримало 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні землетрусу в Туреччині.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За словами Ніколенка, інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

"Наразі маємо 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха. Вся інформація оперативно передана турецькій стороні. Місця знаходження наших громадян з’ясовуються. Після отримання оновленої інформації дипломати негайно інформуватимуть рідних", — наголосив Ніколенко.

Ніколенко також повідомив, що глава МЗС України Дмитро Кулеба взяв під особистий контроль питання надання допомоги українцям на тлі землетрусу.

Нагадаємо, у понеділок, 6 лютого, вранці в густонаселеному прикордонному регіоні між Туреччиною та Сирією стався потужний землетрус. Цей землетрус став найпотужнішим у країні за останні 24 роки.

Також пізніше у Туреччині стався ще один землетрус. Його магнітуда склала 7,8. Кількість загиблих у результаті ранішнього землетрусу перевищила 900 людей. Ще тисячі осіб отримали поранення. Десятки мешканців країни все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

Події, 06.02.2023 15:30