Фото: Петро Андрющенко

Зруйноване гетто: росіяни перетворили один з районів Маріуполя в суцільні голі поля (відео)

Російські загарбники приносять із собою лише смерть, страждання та руйнування. Загарбницька війна рашистів спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто з початку повномасштабного вторгнення перебуває під окупацією й майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Мікрорайон "Черьомушки" — колись тихий спальний район — перетворився на зруйноване гетто. Росіяни тут знесли багатоповерхівки, де мирно жили маріупольці.

Відео того, який вигляд зараз має цей район, опублікували у Маріупольській міській раді.

"Колись тут щасливо жили маріупольці. Мікрорайон розвивався, реконструювалися школи та садочки. Тепер окупанти продовжують ховати сліди своїх злочинів, а разом з цим доруйновувати наше місто. Мікрорайон Черемушки перетворилися у суцільні голі поля з поодинокими вцілілими багатоповерхівками. Це те, що принесли росіяни до Маріуполя руйнацію та смерть", — зазначається у дописі до відео.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео розбомбленого міста з висоти пташиного польоту. Радник міського голови наголосив, що на відбудову зруйнованого росіянами Маріуполя потрібно від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія почала будівництво оборонних споруд навколо окупованого Маріуполя. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як "зуби дракона".

Війна, 04.02.2023 21:32