ЗСУ, можливо, прорвали кордон Луганської області в напрямку Кремінної, – ISW

04 ЖОВТНЯ 2022 07:51

Протягом останніх 48 годин українські війська досягли значних успіхів у районі Лимана та в Херсонській області.

Про це інформує TrueUA із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри підтверджують те, що ЗСУ продовжують наступ на схід від Лиману та, можливо, прорвали кордон Луганської області в напрямку Кремінної", – зазначили аналітики.

В ISW також вказують, що захисники України успішно просуваються північніше від Лимана, тобто на межі Харківської та Луганської областей на захід від Сватового та звільнили від окупантів Борову, Шийківку, Ізюмське та Дружелюбівку.

Українська війська могли прорвати кордон Луганської області в напрямку Кремінної, - ISW

Водночас в Інституті вивчення війни розповіли про значні успіхи, яких українські військові у період з 2 по 3 жовтня досягли на півночі Херсонської області.

Зокрема мовиться про звільнення таких населених пунктів, як Михайлівка, Гаврилівка та Новоолександрівка.

"Українські успіхи в Херсонській області сколихають і без того вразливий інформаційний простір РФ. Окупанти все частіше звинувачують розвідку НАТО у викритті слабких місць російської оборони та закликають російські війська готуватися до міських боїв і розробляти нові оборонні позиції", – наголосили фахівці.

Українська війська могли прорвати кордон Луганської області в напрямку Кремінної, - ISW

У звіті додається, що навіть найелітніші російські військові підрозділи продовжують все більше деградувати у міру того, як триває війна.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни повідомляли, що після того, як українські захисники звільнили від окупантів Лиман, що у Донецькій області, очільник Чечні Рамзан Кадиров і власник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин розкритикували військове командування РФ.

Війна, 04.10.2022 07:51