Генерал Бен Ходжес. Джерело: Pentagon

Американський генерал повідомив, коли закінчиться війна в Україні

Воєнні дії в Україні закінчаться лише тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що не зможе перемогти. Для цього країни Заходу повинні об'єднати всі зусилля для допомоги Києву.

Таку заяву зробив американський генерал Бен Ходжес, пише "РБК-Україна".

"Тому ми повинні забезпечити, щоб він (Путін, — ред.) усвідомив, що Україна не збирається здаватися, що Захід не збирається здаватися", — зазначив Ходжес.

Він наголосив, що ідеальний спосіб забезпечити це, — щоб Німеччина і США, зокрема, сказали, що "ми хочемо, щоб Україна перемогла, що ми будемо робити все необхідне".

"Не "так довго, як це потрібно", це пусті слова, а "чого б це не вартувало", ми зробимо все, щоб допомогти Україні виграти", — сказав генерал, пояснюючи необхідну позицію партнерів.

Він також спрогнозував, що це призведе до того, що Україна матиме можливості, щоб деокупувати Крим.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Також у липні 2023 року Зеленський повідомив, що війна в Україні не буде завершена до деокупації Кримського півострова. Інших сценаріїв українська влада не розглядає.

На думку колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, українській армії під силу звільнити тимчасово окупований Крим. Це станеться у разі продовження постачання озброєння від союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 11:59