Генерал Бен Ходжес. Джерело: Pentagon

Американський генерал пояснив, чи варто серйозно сприймати погрози Москви застосувати ядерну зброю

Погрози Росії щодо застосування ядерної зброї навряд чи є реальними, але й точно стверджувати, що Москва не наважиться на такий крок, не можна. 

Про це американський генерал Бен Годжес заявив в інтерв'ю "РБК-Україна". 

"Я не хочу сказати, що це нульові шанси, тому що Росія має тисячі одиниць ядерної зброї, і їх явно не турбує, скільки людей вони вбивають навіть своїх, але я не бачу для них переваги в тому, щоб використовувати ядерну зброю", — каже він.

За його словами, в Москві чітко розуміють, що їхня ядерна зброя має найкращий ефект, коли вони насправді не використовують її, а лише погрожують її використанням, бо бачать, як Сполучені Штати Америки, Німеччина та деякі інші країни починають вагатись з прийняттям своїх рішень. Проте, як він зазначив, все більше і більше людей усвідомлюють, що погрози Росії з приводу використання ядерної зброї — це тільки слова.

"Ми самі себе стримуємо, тому що ми стурбовані цією ескалацією. Здається, що ми нарешті починаємо це проходити. Ключовим буде, коли США та Німеччина обидва нарешті скажуть, що ми хочемо, щоб Україна перемогла, що в наших інтересах, щоб Україна перемогла Росію. І тоді, коли ви маєте чітко визначений стратегічний результат, тоді ви можете мати набагато кращі, ефективніші політичні рішення", — зазначив Годжес.

Нагадаємо, раніше у Пентагоні заявили, що уважно слідкують за військовою співпрацею Росії з іншими країнами. Зокрема, йдеться про Північну Корею та Іран.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 10:19