Арсен Аваков. Джерело: mvs.gov.ua

Авакова — довічно, Данілова — на 30 років: які терміни вигадали в Росії колишнім українським посадовцям

Стали відомі статті, за якими оголошено в розшук колишнього секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олексія Данілова, колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, колишнього міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, колишнього головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака та колишнього спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. У Росії їм загрожує до 20-30 років ув'язнення.

Про це повідомили російські ресурси інформації. За їхніми даними, Хомчак, Аваков, Гройсман і Клімкін розшукуються за статтею 356 Кримінального кодексу Росії ("Застосування заборонених засобів і методів ведення війни"). Також Олексій Данілов, який очолював РНБО, розшукується за статтями "Терористичний акт" і "Організація злочинної спільноти (злочинної організації) або участь у ній". У сумі Данілову загрожує до 30 років ув'язнення.

Аваков також у розшуку за статтями "Викрадення людини організованою групою", "Вбивство двох або більше осіб", "Порушення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності", "Перешкода законній професійній діяльності журналістів". За даними слідства, з відома Авакова, Коломойського й інших осіб із-поміж вищих керівників Міноборони України організовано викрадення журналістів "Звезди" Андрія Сушенкова й Антона Малишева. Спільно за всіма статтями йому загрожує до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо прес-служба Міністерства закордонних справ України заявила: те, що міністерство внутрішніх справ Росії оголосило президента України Володимира Зеленського й інших нинішніх і колишніх українських посадовців у розшук, є "свідченням відчаю" російської державної машини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 18:33