Наслідки атака на нафтобазу в Краснодарському краї. Джерело: росЗМІ

"Бавовна" в Росії 9 травня: дрони атакували нафтобазу на Кубані, вибухи в Бєлгороді (фото, відео)

У ніч на четвер, 9 травня, територію нафтобази в селі Юрівка під Анапою атакували безпілотники. Внаслідок цього там спалахнула пожежа, пошкоджено декілька резервуарів. Постраждалих немає.

Про це повідомив оперативний штаб Краснодарського краю Росії.

За його даними, над регіоном придушено шість дронів, декілька з них впали на територію нафтобази. На місці пожежі працювали 62 особи та 20 одиниць техніки. До місця події прибув мер Анапи Василь Швець, він займається ліквідацією наслідків від атаки особисто.

Місцеві мешканці повідомили про падіння щонайменше семи безпілотників.

Своєю чергою, в Бєлгороді цієї ночі пролунали вибухи та сталися пожежі у місті. Перед тим у регіоні декілька разів оголошували повітряну тривогу через "ракетну загрозу".

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що сирена ракетної небезпеки активувалася цієї ночі у Бєлгороді та області о 00:54, 03:12 і 04:00 (за місцевим часом).

У російських Telegram-каналах пишуть, що пошкоджено будинок на вулиці Слов'янській, там нібито відбулося "влучання". Також розповідається про знищені через вогонь автівки, зокрема, на Харківській горі та на вулиці Губкіна.

Пізніше губернатор заявив, що внаслідок обстрілу постраждали вісім людей, які отримали поранення.

"Місто Бєлгород та Бєлгородський район зазнали повітряної атаки з боку ЗСУ. Є прямі влучення в житлові багатоквартирні будинки й автомобілі", — написав він у Telegram.

В’ячеслав Гладков також розповів, що в Бєлгородському районі в селищі Дубове пошкоджено покрівлі у чотирьох приватних житлових домоволодіннях.

"Також пошкоджено три автомобілі. Інформація про наслідки повітряної атаки уточнюється", — заявив Гладков.

Нагадаємо, що пожежники в окупованому Росією Луганську не впоралися з наслідками займання, яке виникло у вівторок, 7 травня, на місцевій нафтобазі. Як заявив очільник обласної військової адміністрації Артем Лисогор, нафтопродукти, які там зберігалися, вигоріли, а інфраструктуру нафтобази знищено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.05.2024 07:52