Фото ілюстративне з відкритих джерел

Бронювання від мобілізації для чиновників: які зміни чекають на держслужбовців

Відтепер в Україні військовозобов'язаних громадян, які очолюють певні департаменти чи підрозділи в державних структурах, можуть призвати до армії. Таким чином змінили правила бронювання чиновників від мобілізації.

Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Є чіткі правила, і вони дещо змінилися. Зараз бронювання стосуватимуться державних службовців категорії А — це голови селищних і міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури та є головами державних органів і органів місцевого самоврядування", — зазначив він.

За його словами, категорії Б та В вже будуть бронюватися лише на 50%.

"Тобто людей, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть мобілізувати. Ну, а категорія В — це вже виконавці", — додав речник Міністерства оборони України.

Лазуткін розповів, що також відстрочку матимуть представники керівних органів державного управління, судді, Нацполіція, Національна гвардія, а також люди, які залучені до кіберзахисту.

Як відомо, вже з 18 травня в Україні набуває чинності новий закон про мобілізацію.

Нагадаємо, що, згідно з наказом Міністерства оборони України, українці призовного віку, які мають певні проблеми зі здоров'ям, можуть отримати звільнення від мобілізації за рішенням військово-лікарської експертизи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.05.2024 18:17