Колаж: True.UA

Четверта повітряна тривога за добу: по всій Україні знову оголошували ракетну небезпеку

У п'ятницю, 3 травня, ввечері в Україні знову оголошували масштабну повітряну тривогу. Сирени вчетверте за день лунали у всіх областях.

Про ракетну небезпеку попереджала прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка" (Нижньогородська область)", — зазначили українські військові.

Моніторингові Telegram-канали припускали, що російський літак знову здійснюватиме пускові маневри.

Прогнозувалося, що повітряна тривога триватиме до 30 хвилин, тобто до 22:15. Однак насправді все виявилося трохи довше. Відбій пролунав о 22:34.

Станом на 21:55 мапа повітряних тривог в Україні мала такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Чи варто очікувати на Великдень ракетної атаки по Україні

Військові готуються відбивати російські ракетні атаки по Україні у Великодню ніч. Сили оборони не виключають такого підступного удару від ворога. За словами спікера Повітряних сил Збройних сил України Іллі Євлаша, наші воїни готові до відбиття нападу Росії.

"Ми не можемо виключати те, що підлий і підступний ворог може просто нашкодити, зіпсувати людям свято просто у Великодню ніч, завдавши своїх ракетних ударів", — йдеться його заяві.

Нагадаємо, російська армія може завдати ударів по Білопіллю Сумської області у Великдень та на день інавгурації глави Кремля Володимира Путіна. На це вказує досвід попередніх років і підозріле затишшя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 21:56