Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Чи мають сили окупанти для відкриття нової лінії фронту в Харківській області: відповідь влади

Для відкриття нової лінії фронту в Харківській області в російських окупантів немає сил. Хоча рашисти активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп’янському напрямку. При цьому періодично ворог змінює тактику.

Про це розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом щодо можливості відкриття нової лінії фронту говорити поки що зарано", — зазначив він.

За його словами, щоби відкрити нову лінію фронту, російська армія має зосередити угрупування щонайменше зі 100 тисяч військовослужбовців. Наразі такого скупчення у ворога немає.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації також розповів, що російські окупанти активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп’янському напрямку.

"Ворог приступив знову до штурмових дій, які він фактично проводив уже впродовж 10 місяців. Наприклад, вчора було 9 штурмових атак. Періодично ворог змінює напрямки, шукає слабкі місця. Наразі на Куп'янському напрямку йдуть активні бойові дії", — додав Синєгубов.

Як відомо, останнім часом у мережі з'являється інформація про те, що російські війська нібито готують новий наступ на Харків та Суми. При цьому деякі аналітики вважають, що вони можуть розпочатися наприкінці травня або на початку червня. Водночас ті ж експерти впевнені, що ворожа армія не має сил, щоби захопити два великі міста на сході України.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 18:57