Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Чи припускають у США обвал оборони України на фронті: версія американських журналістів

Російські окупанти найближчим часом продовжать просування в Україні. Однак до розгрому українських сил це не призведе. Принаймні така ймовірність вважається малоймовірною.

Про це йдеться в журналістському матеріалі The New York Times, який ґрунтується на свідченнях понад десятка посадовців зі США та Європи.

За оцінками аналітиків, Росія продовжуватиме "здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня", яке для Москви має символічне значення.

Однак, за словами високопосадовців, висновок аналізу військових США полягає в тому, що "українські військові не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту, попри гостру нестачу боєприпасів".

Інші співрозмовники американського видання взагалі не вірять, що Росія має належну кількість сил, щоби здійснити серйозний наступ до 9 травня.

"Це вимагало би значного нарощування сил, чого американські посадовці наразі не бачать", — зауважив неназваний співрозмовник журналістів.

Але стабілізувати лінію фронту завдяки новій військовій допомозі від західних союзників Україна зможе в найкращому разі влітку, а в найгіршому — до кінця року.

Нагадаємо, це ж видання The New York Times також повідомило, що Німеччина передасть Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Ці постачання можуть збігтися з наданням нашій країні винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 22:11