Наслідки обстрілу Харкова. Джерело: Telegram-канал Олега Синєгубова

Чому не вдається встановити тип зброї, якою окупанти б’ють по Харкову: пояснення Повітряних сил

Тип озброєння, яким російські загарбники б'ють по Харкову, визначити доволі складно. Зокрема, це стосується ракетного обстрілу, який відбувся 8 травня.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Харків розташований дуже близько до кордону з Російською Федерацією. Тож дуже мало залишається часу для виявлення та знешкодження повітряних загроз", — зазначив він.

За його словами, росіяни б’ють зенітними ракетними комплексами С-300, які використовують по-різному — як артилерію, так і озброєння великого радіуса дії. До того ж Росія приховує свої комплекси, аби непомітно вдарити по Харкову.

"Повітряні сили використовують всі засоби, обмінюються інформацією з нашими партнерами стосовно розвідки, але, на жаль, інколи противник може проводити підступні удари", — наголосив Євлаш.

Речник Повітряних сил ЗСУ зауважив, що зараз якраз триває процес встановлення типу цієї зброї.

"Наші партнери з науково-дослідного центру мають встановити офіційно, що саме була це за зброя. Лише тоді точно можна буде сказати про це", — пояснив він.

Нагадаємо, що в ніч на п’ятницю, 10 травня, російські окупанти обстріляли Харків. Внаслідок атаки спалахнули та зазнали пошкоджень житлові будинки — це винятково цивільна інфраструктура. Є двоє постраждалих — 11-річна дитина та літня жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 10:15