Дефолімпійці повернулися до України з рекордною кількістю нагород

01 СЕРПНЯ 2017 13:09

У ніч з 31 липня на 1 серпня Національна дефлімпійська  збірна команда України повернулася з турецького міста Самсун після завершення ХХІІІ  літніх Дефлімпійських ігор. Про це інформує TrueUA з посиланням на КМУ.

«Українська команда  у складі 217 спортсменів фінішувала на Іграх в Туреччині з сенсаційно високим результатом 99 медалей - 21 золота, 42 срібних та 36 бронзових. Такий здобуток дав змогу посісти другу сходинку у загальнокомандному заліку», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що ХХІІІ літні Дефлімпійські ігри у м. Самсун були найуспішнішими за всю історію участі українських спортсменів. Наші співвітчизники взяли участь у 16 видах спорту із 21 видів спорту, представлених на Іграх.

Водночас, у восьми видах спорту спортсмени «синьо-жовтої» збірної продемонстрували найкращі спортивні результати, виборовши 21 золоту нагороду, а саме: карате, дзюдо, спортивне орієнтування, стрільба кульова, пляжний волейбол, легка атлетика, боротьба вільна та боулінг.

Найяскравішим виступом можна вважати результати збірної команди з карате, оскільки кожен з українських дефлімпійців, які взяли участь у цих змаганнях, виборов нагороду. Вони завоювали шість золотих, п'ять  срібних та чотири бронзові медалі.

Особливої уваги заслуговують досягнення українців у ігрових видах спорту. У доробку національної дефлімпійської збірної команди України дві золоті, одна срібна та бронзова нагороди з пляжного волейболу; «срібло» має чоловіча команда волейболістів та команда футболістів, збірна команда з баскетболу здобула бронзу.

 

Фото, 01.08.2017 13:09