Фото ілюстративне з відкритих джерел

Держдеп США звернувся до Грузії на тлі останніх подій у Тбілісі

Саме Росія намагається втягнути Грузію у війну, а не "західні сили". І Тбілісі має зважати на обставини, яких перебуває зараз світова спільнота.

Про це повідомив помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, звертаючись до партії влади "Грузинська мрія". Це він сказав в інтерв'ю грузинській службі "Голосу Америки".

О'Браєна попросили прокоментувати заяви лідерів "Грузинської мрії" та сателітів партії про те, що Захід мав намір "відкрити другий фронт" у Грузії після початку повномасштабної військової агресії Росії проти України та що нібито партія не дала змоги цьому статися.

"Саме Росія втягує Грузію у війну в Україні. Росія розпочинає будівництво гігантського військового порту на окупованій нею території в Абхазії. Тривають викрадення, а подекуди й убивства громадян Грузії, яка продовжує окупувати територію", — заявив він.

Представник Держдепу також відзначив правильне рішення Тбілісі — не дозволяти Москві блокувати військові вантажі та товари через грузинську територію.

"Уряд Грузії ухвалив мудре рішення, спробував зупинити це, наскільки це було в його силах, і він виконав хорошу роботу. Тому це саме Росія намагається втягнути Грузію в цю війну", — підсумував О'Браєн.

Нагадаємо, що 1 травня парламент Грузії ухвалив скандальний закон про "іноагентів" у другому читанні. Таке рішення ухвалено, навіть попри багатотисячні акції протесту населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 19:19