Фото: Офіс президента

До Києва з неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Столтенберг

У понеділок, 29 квітня, до Києва із неоголошеним візитом прибув генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг. Він уже зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це пише "Суспільне".

"Сьогодні ми обговорили ініціативу Єнса щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п’ять років", — заявив український гарант під час спільного брифінгу з генсеком НАТО.

Також Зеленський заявив, що Україна без затримки отримає ракети до Patriot. Він підкреслив, що як тільки додаткові системи ППО Patriot будуть доставлені в Україну, то українці "будуть це відчувати, не на словах, а в небі, у реальному захисті неба".

Гарант також підкреслив, що очевидно Україна буде в НАТО, бо "вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України та гарантуванні такої безпеки".

"Саме Україну, наших людей, наш потенціал Росія прагне зробити своїм плацдармом для подальшої дестабілізації європейського та євроатлантичного простору. І тому саме тут у захисті України відповідь на питання про надійну й довготривалу спільну безпеку", — наголосив Зеленський.

Варто зазначити, що це вже третій візит Столтенберга до України за час повномасштабної війни.

Нагадаємо, 18 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Очільник МЗС закликав НАТО до швидких дій для захисту українців від російського повітряного терору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.04.2024 15:37