Володимир Зеленський і Анджей Дуда. Джерело: мережа X польського президента

Дуда відповів Зеленському, чи приїде на саміт миру у Швейцарію

У понеділок, 6 травня, президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда провели телефонну розмову. Вона в основному стосувалася прийдешнього Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про це Володимир Зеленський і Анджей Дуда повідомили у відповідних дописах у соціальній мережі X.

Український президент подякував польському за непохитну підтримку "Формули миру" та "підтвердження участі в саміті миру в Швейцарії".

"Ми обговорили кроки для забезпечення якомога ширшої участі країн Глобального Півдня. Єдиний надійний мир — це мир, заснований на справедливих умовах. Наш Саміт миру надає найкращу можливість досягти цього", — додав він.

Польський лідер, своєю чергою, підтвердив, що оголосив українському візаві про свою участь у прийдешньому мирному саміті у Швейцарії.

"Ми об'єднані заради справедливого миру!" — додав Дуда.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. На нього Швейцарія запросила понад 160 країн і міжнародних організацій, але не Росію.

Нагадаємо, що 16 січня президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Вони відвідали виставку про воєнні злочини Росії, яку відкрили в Українському домі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 20:36