Фото зі сторінки Епіфанія у Facebook

Епіфаній розповів, чи благословлятиме ПЦУ одностатеві пари

Православна церква України не благословлятиме одностатеві пари, адже "це суперечить християнському вченню".

Про це повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтервʼю "Радіо Свобода".

"Ми ухвалили відповідне рішення на останньому помісному соборі Православної церкви України. У нас є навіть декларація, яка чітко засвідчує, що ми не будемо цього робити", — сказав Епіфаній

Він наголосив, що не підтримує ініціативу Папи Римського Франциска, який дозволив священникам благословляти одностатеві пари.

"Питання дуже риторичне, знаєте. Папа інколи заявить, а потім інші трактують, що він мав на увазі зовсім інше. Це не благословення. І ми знаємо, що Греко-католицька церква категорично це відкинула. Заявила про те, що вони цього не підтримують і не будуть виконувати, навіть якщо це буде відповідним рішенням, тому що це суперечить християнському вченню", — сказав він.

Епіфаній додав, що церква має любити усіх.

"Ми просто не приймаємо те, що є гріхом чи злом. Ми говоримо про це, що ми повинні називати речі своїми іменами. Тобто, якщо це суперечить, ми про це говоримо. Ми цього не підтримуємо і ми цього не можемо благословляти. Але ми не відкидаємо людей. Тобто, ми повинні любити всіх. І ми любимо всіх. Грішників, які навіть чинять інколи зло. Ми повинні їх наставляти, врозумляти", — підсумував глава ПЦУ.

Нагадаємо, 18 грудня 2023 року Папа Римський Франциск схвалив постанову Ватикану про те, що римо-католицькі священники умовно можуть благословляти одностатеві пари, якщо це не є частиною регулярних церковних ритуалів або літургій. У ПЦУ на це відповіли, що єднання одностатевих осіб суперечить євангельському розумінню шлюбу як унікальної спільності одного чоловіка й однієї жінки.

Своєю чергою глава УГКЦ блаженніший митрополит Святослав заявив, що Українська Греко-Католицька Церква не визнає одностатеві шлюби. За його словами, декларація Fiducia Supplicans, яка дозволяє благословляти одностатеві пари, не має правової сили для вірян УГКЦ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.05.2024 10:23