Фото: mil.in.ua

Конгрес США збільшив бюджет на виробництво 155-міліметрових снарядів

У Конгресі Сполучених Штатів Америки подвоїли фінансування щодо закупівлі та виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів. Зроблено це задля поповнення виснажених запасів боєприпасів постачаннями в Україну та Ізраїль.

Як повідомляє Reuters, попит на такі артилерійські снаряди різко підвищився після початку російсько-української війни. Власні запаси союзників для оборони виснажилися, адже вони спішно постачали боєприпаси Збройним силам України, яким необхідні тисячі снарядів на день.

Вашингтон до літа 2025 року планує наростити щомісячні обсяги виробництва 155-міліметрових боєприпасів до 100 тисяч одиниць. Американська армія виділила шість мільярдів доларів на закупівлю й розширення виробництва артилерійських снарядів. Збільшення цих витрат прописано в законопроекті про додаткові витрати на оборону, які загалом мають зрости на 95 мільярдів доларів.

"За моїми підрахунками, ми запросили додатково виділити близько 3,1 мільярда доларів на виробництво 155-міліметрових боєприпасів та збільшення їх виробництва. Схоже, що ми загалом на це отримали шість  мільярдів доларів", — повідомив армійський чиновник. 

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки в поєднанні з підтримкою країн Європи може не тільки послабити війська агресора, але, можливо, навіть дати Україні стратегічну ініціативу

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 04.05.2024 03:26