Фото: Тібо Куртуа. Джерело – Getty Images \ Global Images Ukraine

Конкурент Луніна з "Реала" не зіграє проти України на Євро-2024

Воротар Бельгії Тібо Куртуа пропустить Євро-2024 через травму зв'язок коліна, попри потенційне повернення до мадридського "Реала". Наставнику збірної Бельгії потрібні гравці, які перебувають у "гарній формі".

Про це повідомляє BBC.

Видання нагадало, що 31-річний Куртуа пропустив весь сезон, і в березні йому знадобилася ще одна операція на коліні. Він може повернутися у склад "Реала" до закінчення кампанії, але тренер збірної Бельгії Доменіко Тедеско виключив його з відбору на Євро-2024.

Куртуа, на рахунку якого 102 матчі за збірну Бельгії, заявив у грудні, що не зможе повністю відновитися, щоб зіграти на турнірі, який пройде в Німеччині у червні та липні цього року.

"На цю тему все вже сказано. Я не хочу ситуації "око за око". Ми орієнтуємось на гравців, які перебувають у гарній формі", — заявив Тедеско німецьким ЗМІ 30 квітня.

Своєю чергою головний тренер "Реала" Карло Анчелотті заявив, що сподівається повернути Куртуа на суботній матч Ла Ліги проти "Кадіса". Водночас на півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів проти мюнхенської "Баварії" у старті "Реала" вийшов Андрій Лунін. Поєдинок завершився внічию — 2:2.

Варто зазначити, що Бельгія — суперник збірної України в групі Євро-2024.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що український голкіпер Андрій Лунін може отримати від керівництва мадридського "Реала" нову пропозицію щодо працевлаштування. Іспанський клуб має намір підписати з воротарем довгостроковий контракт.

Раніше повідомлялось, що воротар мадридського "Реала" та національної збірної України Андрій Лунін став лідером серед українських спортсменів за кількістю підписників в Instagram. Він обійшов футболіста лондонського "Арсеналу" та теж збірної України Олександра Зінченка. Лунін тепер має понад 2,65 мільйона підписників. 25-річний футболіст обійшов партнера зі збірної України Олександра Зінченка, в якого понад 2,62 мільйона. В чемпіона світу WBA, WBO й IBF в надважкій вазі — боксера Олександра Усика — 2,02 мільйона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.05.2024 08:57