Естонський депутат Крісто Енн Вага. Джерело: "Суспільне"

Кулеба зустрівся з естонським депутатом, який проїхав на велосипеді з Таллінна до Києва та зібрав 30 тисяч євро для ЗСУ (відео)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав естонського депутата Крісто Енна Вагу, який подолав 1 700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва, щоби допомогти ЗСУ. Під час подорожі він зібрав майже 30 тисяч євро, за які придбають автівки та FPV-дрони.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Естонський депутат Крісто Енн Ваґа подолав на велосипеді 1 700 кілометрів із Таллінна до Києва та сьогодні завітав до нас в МЗС", — зазначив Кулеба.

За його словами, своєю акцією він не лише привернув увагу світу до російської агресії проти України, але і зібрав понад 30 тисяч євро для української армії.

"Зустрів Крісто на ґанку М3С і висловив щиру вдячність від усієї нашої країни за його вчинок. Естонія — маленька країна, але естонці мають велике серце та потужно підтримують Україну. Завдяки таким щирим друзям маємо віру, що Україна здолає всі труднощі та переможе", — наголосив міністр закордонних справ України.

Свою велоподорож Крісто Енн Вага розпочав 26 квітня. За його словами, однією із цілей подорожі є збір грошей для ЗСУ. Впродовж маршруту депутат естонського парламенту разом із благодійною організацією "69th Sniffing Brigade" планував зібрати 50 тисяч євро для купівлі дронів і автівок українським воїнам.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна заявив, що Росія від початку повномасштабної війни в Україні глушить сигнал GPS у регіоні Балтійського моря. Від дій Москви страждають усі країни в регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.05.2024 23:38