Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ми це не приймаємо": у Байдена виступили проти окремого законопроекту про Ізраїль без України

У Білому домі заявили, що виступають проти окремого законопроекту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні. При цьому існує загроза вето Джо Байдена щодо цього документа.

Про це повідомило видання Axios, журналісти якого цитують речницю Білого дому Карін Жан-П'єр. На брифінгу вона заявила, що "ми не приймемо окремий" законопроект про допомогу Ізраїлю.

"Окремий проект фактично не допоміг би Ізраїлю й Україні. Це фактично затримало би необхідну допомогу", — сказала Жан-П’єр.

Речниця Білого дому закликала Палату представників ухвалити сенатський законопроект про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню обсягом 95 мільярдів доларів.

Раніше під час брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що Білий дім "проти окремого законопроекту, який діятиме лише щодо Ізраїлю, і як ми бачили, який пропонується".

Погроза президента Джо Байдена накласти вето на окремий законопроект про допомогу Ізраїлю, запропонований республіканцями Палати представників у лютому, згуртувала демократів, щоби провалити цей план.

Нагадаємо, що 15 квітня спікер Палати представників США Майк Джонсон представив чотири окремі проекти законів, які передбачають виділення допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.04.2024 08:13