Фото: Людмила Марченко / соцмережі

НАБУ проводить обшуки у нардепки від "Слуг народу" Людмили Марченко, — ЗМІ

Працівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) 10 травня поводять слідчі дії в народної депутатки зі "Слуги народу" Людмили Марченко. Однією з причин таких заходів називається незаконне збагачення.

Про це повідомляє місцеве видання "Тернополяни" з посиланням на власні джерела.

Свідки події зазначають, що причина обшуків — незаконне збагачення. Згідно з поданою декларацією, нардепка заробляє одну суму, але при цьому записує на своїх родичів земельні ділянки та будинки, які аж ніяк не можна придбати на одну зарплату нардепа. 

Джерелу стало відомо, що в "слуги" Марченко вилучили мобільний телефон, а паралельно тривають й інші слідчі дії.

Видання нагадує, що підозрювана в хабарі народна депутатка Людмила Марченко раніше внесла зміни в оприлюднену декларацію за 2023 рік, а також повідомила про суттєві майнові зміни. Зокрема жінка вказала, що її чоловік Іван Марченко володіє землею і незавершеним будинком загальною вартістю майже 12 мільйонів гривень.

Справа Людмили Марченко

Правоохоронці встановили, що депутатка разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину України організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Зазначається, що вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях".

Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України. Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів — 2 800 доларів США. 

У вівторок, 11 липня, за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру у зловживанні впливом чинному народній депутатці.

Нагадаємо, раніше НАБУ показало, як "слуга народу" викинула хабар через парканПравоохоронці опублікували відео, на якому видно, як нардепка у паніці намагається сховати 2800 доларів хабаря на своєму подвір'ї. Проте в останній момент жінка вирішила позбутися коштів взагалі й викинула їх за паркан. Після цього на її порозі з'явилися детективи НАБУ.

Варто зазначити, що у липні 2023 року народну депутатку з Тернопільщини Людмилу Марченко виключили з партії "Слуга народу". Напередодні вона отримала підозру в організації виїзду чоловіків за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2024 17:51